Helmiskan Kennel

Eila Savela
Kreanderinkuja 5 B
20380 Turku
Puh:0504989391
savelaeila(at)gmail.com

Kääpiöbullterrieri kyselyt
kat.savela(at)gmail.com

2011

15.12.2011

Pennut on lentäneet pois pesästä ja nyt on siivottu sitten pennun tuoksut pois ja aletaan valmistelemaan itsenäisyyspäivää!img_9225.jpg

Kiitoksia Cupsun, Bellan, Tildan ja Alman perheille kun annatte hyvät, rakastavat kodit kasvateilleni. Toivotaan että heistä kasvaa erinomaisia rotunsa edustajia!

 

Cupsun perhe hakemassa poikaa Espooseen! 

 

 

 

    

 img_9203.jpg

  

 

 Bellan perhe hakemassa tyttöä Lahteen!

 

 

 

 

 img_9192.jpg

 

 

 

Tilda-tyttönen haettiin Tampereelle!

 

 

 

 

 

 

img_9158.jpg

 

 

Alma muuttikin Turkuun toistpuolt jokea Lumin kaveriksi Jeminan ja Jonin hellään hoivaan!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_8781.jpg

16.11.2011

Aika kuluu siivillä, Sylvin ja Crecon pennut täytti eilen 6 viikkoa. Touhua ja tohinaa pentuhuoneessa riittää:) ja nyt ei enää pentuhuoneessa viihdytä, joten Maisa johdolla leiktään olohuoneessa. Helmin, Susan ja Sylvi-emon seuratessa tilannetta valpaana sohvalla, naskali hampaiden ulottumattomana:)

17.11-11 E-pentue täyttää 2-vuotta. Onnea Manu, Winstoni, Pyry, Laku, Ransu ja Elsa!

11.11-11 D-pentue täytti 2-vuotta. Onnea Candy, paroni ja Vili!

08.112011 Tänään tehtiin "Susalle" Sanillan Leadin´ Star ERG-tutkimus silmiin ja tulos oli että ei PRA:ta tai Cataracta "susan" silmistä löydy! Tutkimus tehtiin Helsingin eläinsairaalassa.
Olen niin onnellinen!! Kiitos kasvattaja Sannalle tästä ihanasta koirasta ja tutkimuksista!

 

img_8434.jpg9.10.2011 Kennelimme sai vahvistusta Kääpiöbullterrieri SNAKECHARMER´S BUGABOO "Hertasta". "Hertta" syntyi Nummelassa ja on todella reipas neiti tulee asumaan tyttäreni Katjan perheessä.

sylvin_pennut.jpg

04.10.2011 Sylvin ja Grecon vauvat syntyivät, 3 tyttöä ja 1 poika. Synnytys eteni kun oppikirjoissa ja pennut syntyivät nopeasti, ensimäinen klo 14.00 ja viimeinen klo 15.05, painot oli: 200g-197g-217g-223g. Sylvi ja vauvat voivat hyvin!

Tässä kuvassa on vielä viimeinen tyttö masussa!

 

 

19.09.2011 Syksy on jo saapunut tänne Turkuun. On aika taasen laittaa piha talvikuntoon ja myös Sylville "vauvahuone" valmiiksi tulevaa pentuetta varten. Sylvi voi todella "paksusti" vatsa kasvaaja ruoka maistuu.

Kesä mennyt liiankin nopsaan ja nyt saa vaan muistella niitä ihania ja lämpimiä päiviä, joita onkin riittänyt! Kiitoksia ystäville ja kasvattieni omistajille mukavista hetkistä kehänlaidalla.

17.09.2011 Turun pentunäyttelyssä "Bellan"ensiesiintyminen juuri täytettyä 7kk. Luokassa oli 3 pentua ja tuomarina Pirjo Aaltonen joka sioitti Bellan kakkoseksi luokassaan:) tästä se sitten lähtee ja ensi kesää silmälläpitäen opiskellaan kehäkäytöstä.

04-14. 07.2011 Lomareissu Ouluun toteutui heinäkuun alussa Jennin ja Essin kans, mukana Helmi ja Maisa.  Reissu oli mukava, touhua ja tekemistä täynnä. Sylvi ja Susa olikin kotona isännän hellässä hoidossa. Kotiin palattua olikin sitten Pöytyän näyttely. Näyttelyistä enemmän Näyttelyt sivuilla

Laumaamme muutti juhannuksen alla uusi jäsen Bichon Frise tyttö "Maisa" nimeltään. "Maisa" tuli minulle Chic Coix kennelistä sioitukseen.

16.05.2011 Kesä tulee kohisten ja vihdoinkin saan päiviteltyä näitä sivujakin.

15.05.2011 Rauman näyttelyssä ystävien kera mukava ERInomainen päivä, Ellillä kotiin tuomisena ROP-pentu titteli kera ruusukkeiden ja pystin. Mukana oli myös Candy, Manu ja Paroni. (tulokset näyttely sivuilla)

23.04.2011 Lahden näyttelyssä piipahdettiin Candyn ja Paronin kans. Samalla reisula tapasin kauan kadoksissa olleen kummitätini. Oli mukava tutustua 83-vuotiaaseen kummitätiini jota en ollut aiemmin tavannutkaan. Kiitos hänelle että etsi minut vielä "kartalle"ja tulemme pitämään yhteyttä ja tapaamaankin tarvittaessa.

Pääsiäsviikolla pennut muuttivat uusien perheittensä luokse, Amalien, Bettyn, Wilman ja Bellan perheille kiitos ja pitäkää tytöistä hyvää huolta! Hieman tyhjältä kotona tuntuikin pentujen lähdettyä, Helmi, Sylvi ja Susa saavatkin nyt laatuaikaa meidän kans.

01.03.2011 Aika menee siivillä pentujen kasvua seuratessa! Omat ihmiset ovat käyneet katsomassa tulevaa perheen jäsentä!

19.03.2011 käytiin BF:ryn erikoisnäyttelyssä Valkeakoskella ja sieltä mukavia uutisia silmäpeilauksesta Elfvingin Sanna tutki Olivian, Candyn, Manun ja Ransun seuraavin lausunnoin:

HELMISKAN AAMU KASTEHELMI ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia.

HELMISKAN DINGERLING ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia.

HELMISKAN EMANUEL ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia.

HELMISKAN EINSTEIN ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia POLVET 0/0.

Näyttelyssä olivat mukana Elli pennuissa, Candy ja Manu junnuissa saaden ERIn.  Oli mukava päivä pitkästä aikaa bichoneita katsellessa ja tuttuja tavatessa!

Näyttely oli hienosti järjestetty  ja kiitos teille jotka olitte touhunnet asian hyväksi!

 09.02.2011 Sylvin masuasukkeja käytiin tänään kuvaamassa röngenilä Vettorissa ja vauvat voi hyvin ja kuvien mukaan 4 pentusta olis tulossa.

8.2.2011 Aamu alkoi mukavilla uutisilla, kasvattini Helmiskan Emanuel "Manu" polvet tutkitiin 0/0, joten pojan polvet terveiksi todettiin.

Ja päivä jatkui huonoilla uutisilla, elikkä Helmiskan Ammu Kastehelmi "Olivian" silmät peilattiin ja diagnoosina katarakta, eli se kauan jänskätty ja pelätty epäily muuttui kaihiksi.
EL-Lääk. Enola-Koponen ennusti ettei "Olivia" tuu ehkä koskaan sokeutumaan, koska ei ole paljon epäilystä edennyt.

27.01.2011 Helmiskan  Dingerling "Candy" kävi rokotuksilla ja samalla tutkittiin polvet 0/0.

22.01.2011  Vuosi alkoi näyttelyn merkeissä Turussa, Candy, Manu, Paroni ja Ransu oli kehässä(tulokset näyttelyt sivuilla).