Helmiskan Kennel

Eila Savela
Kreanderinkuja 5 B
20380 Turku
Puh:0504989391
savelaeila(at)gmail.com

Kääpiöbullterrieri kyselyt
kat.savela(at)gmail.com

2010

18.08.2010 Luna synnytti 5 pentua, 1 pojan ja 4 tyttöä. Painot oli pennuilla tasaiset, 180g-196g emo ja pennut tuhisevat tyytyväisenä pentulaatikossa.

14.8.2010 Olimme Raision näyttelyssä Manun, Sylvin ja Candyn. Sää suosi ja tuloksiinkin olen ihan tyytyväinen , elikkä Manu oli ROP-pentu ja Sylvi ERI4 ja Candy ERI. Kiitoksia Arjalle ja Iitulle mukavasta seurasta!

02.08.2010 Tänään täyttää Helmin eka pentue 5-vuotta! ONNEA Dina, Hani, Pirkko, Iitu ja Snooby!!

01.08.2010 Aamulla aikainen herätys ja auton nokka kohti Lahtea jossa oli Bichon Friseitten "erkkari". Samalla reissulla el-lääkäri Sanna Elfving peilasi Helmin ja Sylvin silmät terveiksi.

rasmus1img_1964.jpg

 

Pentuja oli näyttelyyn ilmoitettu 17 ja kasvateistani Paroni 2, Ransu3 ja Candy3 oli kisaamassa isoissa pennuissa!

Kuvassa  7-9kk uros pennut 

 

Sylvin kans saatiin työvoitto EH4 kun Sylvi ei todellakaan liiku sisätiloissa, olin melko varma että huonommin menee kun kuulin että kehä onkin sisä tiloissa:) Joten kaikille tuli pokaali ja ruusuke kotiin viemisenä josta olen oikein tyytyväinen!

 27.07.2010 Kesä on tosi helteinen ja kaunis. Näyttelyissä olemme vaihtelevalla menestykselä käyneet.

26.07.2010 Luna kävi trimmissä ja vatsa pullotti lupaavasti joten jäämme odottelemaan vauvoja!

Sylvin ja Helmin pennut, Candy, Paroni, Ransu ja Manu esiintyivät ensi kertaa pentuluokassa Porin ja Forssan näyttelyissä.Pennut esiintyivät oikein reippaasti ja kaunisti mitä nyt hieman Ransua jännitti niin ettei häntä noussut. Mitäpä tuosta, ensikerralla paremmin:)

Porin näyttely oli hallissa joten meidän Sylvi ei liikkunut yhtään. Selkä köyryssä pakon edessä tassu juuri ja juuri nousi maasta ja katsellen kysyvästi, "onko pakko":) H:han sieltä napsahti ihan ansaitusti.

Juhannuksen vietimme kotona, jossa riitti viskettä ja vipinää lastemme perheitten kera  touhutessa ja krillaillessa. Muumimaa ja Keskiajan markkinat tuli käytyä, Jessellä,Ronjalla,Viivillä, Joonaksella ja Pepillä on taas mukavat muistot Turun mummulasta!

22.6.2010 Kävimme Olivian kans silmäpeilauksessa Kissa&Koira klinikalla ja Olivian silmissä näkyi ihan pienet pisteet, jotka merkattiin: "Katarakta, jonka sijaintia ei ole määritelty : epäilyttävä".

EL-lääkärin mukaan voi olla ihan harmititon muutos mutta kun siellä jotain näkyi niin pistetään epäilyksi. Silmät tarkistetaan uusiksi ½vuoden päästä ja sitten ensi kesänä saadaan sitten varmuus onko vai ei katarakta. Olivia omistus nyt siirtyi sioitus kodille, kiitos Marjutille ja Nikolle kun pidätte Oliviasta hyvää huolta!

21.06.2010 Kävimme Lunan kans Faust (Charmandelan Faust For Fun) luona "vauva asiat" mielessä!

11.04.2010 Kankaanpään näyttelyssä tuli käytyä ja kotia palattiin kolmen luokkavoittajan kans. Helmiskan Bobi Bruttus "Onni" ERI 1 PU 4. Helmiskan Crystal Pearl "Luna" ERI 1 PN 4. ja Helmiskan Biancan Helmi "Sylvi" ERI 1. Kiitoksia Iitulle taas koirien esittämisestä! Minä olinkin sitten niin onnesta sekaisin etten muistanut arvosteluja hakea

 

ransu-parooni_ja_candy.jpgpyry.jpgNäyttelyyn tuli myös pennyt Rasmus, Parooni ja Candy moikkaamaan meitä ja hieman haistelemaan kehän laitaa, josko hekin joskus pääsisivät kehään pyörähtää. Paluumatkalla poikkesimme Pyry-pentua moikkaamassa ja trimailemassa poika nätiksi. Oli mukava nähdä pentuja  ja heidän perheitään. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27.03.2010 Ikäviä uutisia, Olivia synnytti tänään yhden ison pojan, joka kuoli synnytyskanavaan.Poika painoi 272g ja ei mahtunut tulemaan perä edellä ja väärin päin,joten kalvot puhkesi ja siinä vaiheessa oli pakko autaa että pentu saatiin sieltä ulos. Elvytyskään ei poikaa palauttanut elämään, mutta onneksi Olivia-emo voi hyvin kaiken kokemansa jälkeen! Olen todella pahoillani pentujen varaajien puolesta, teidän odotus päättyikin näin ikävästi:( Mieli maassa tätä kirjoittelen, ja mietin olisinko voinut jotain tehdä toisin. Aina ei voi onnistua:(

23.03.2010 Tänään täyttää Helmiskan A-pentue 3 vuotta!!ONNEA JIPPU; PILVI; PARIS; NELLI; LOLA; PEKSU; SIMO ja OLIVIA!!!

01.03.2010 Tänään käytiin Olivian kans ultrassa ja pentuleita siellä näkyi olevan tulossa!

21-27.2.2010 Hiihtoloma reissulla Oulun seudulla!hiihtoloma_2010_070.jpg

 

19.02.2010.  2-vuotis SYNTTÄRI ONNITTELUT B-pentueelle!! Tyyne, Lilo, Onni, Babo, Murre ja Sylvi!!

25.01.2010 Viikko alkoi "Dimmun" uusinta vierailulla "Olivian" luokse. Astutus onkin onnistunut oikein hyvin, nyt jäädään vaan odottelemaan tulosta:) Olivia on kotiutunut laummaamme oikein hyvin ja Susa onkin saanut uuden leikkikaverin Oliviasta.

23.01.2010 Kävimme Lunan kans pyörähtämässä Turun näyttelyssä. Luna esiintyi Iitun viemänä kehässä oikein mallikkaasti ja saaden ERInomaisen arvostelun.

Sioitus narttuni, Helmiskan Aamu Kastehelmi "Olivialle" alkoi juoksut ja näyttelyn jälkeen Petit Ami's Kiss-and-Tell "Dimmu" vierailikin meillä näissä merkeissä. Kiitos Jutalle "Dimmun" käytöstä! toivotaan että vierailu tuo tulosta.

 

18.1.2010

Nyt on pennut uusissa kodeissa ja meillä haikea mieli. Aamulla herätessäni ensimmäiset ajatukset ovat että, mikä pennuilla kun eivät ole minua herättäneet, kunnes muistan että pentuset herättelevät nyt omissa kodeissaan omia ihmisiään! Kiitoksia että annoitte näille pienille "riiviöille" rakastavan kodin!

15.1 Laku muutti Tampereelle

16.1 Pyry muutti Kankaanpäähän

16.1 Elsa muutti Halikkoon

 13.1.2010

Vuosi on alkanut pennun tuoksuisessa kodissa vauhdilla ja tuhinalla. Tätä kirjoittaessa on kotona enää Pyry, Laku ja Elsa, joten vielä saadaan kunnon "rallit" emojen ja lastenhoitajan kans käyntiin muutamana päivänä. Viimmeiset pennut lähtee tulevana lauantaina.pennut9.2-10_luovutus_048.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

manu_ja_helmi.jpg

12.1 Winston muutti Turkuun.

12.1 Candin Iitu haki Raisioon.

10.1 Ransu muutti Sastamalaan.

9.1  Manu muutti Paraisille.

6.1  Paronin Elina haki Poriin.

6.1  Vili muutti Uuteenkaupunkiin.

 

 

 

 

                                                               Manu ja Helmisnoopy_ja_parooni.jpg

 

 

 

DIAMELLA SO MACHO "Scooby"

"Snoopy" sai kaverikseen siskonsa tyttären pojan"Paroonin" :)